Очакваният в Ботев Пловдив днес испански специалист се казва Алекс Гарсия Канедо, научи PlovdivDerby.com. След крако търсене успяхме да намерим и информация за специалиста, който, както вече ви съобщихме по-рано днес, до този момент е работил в Aspire Academy. По-точно Алекс е водил представителния тим на Aspire Football Dream  - Сенегал от Септември 2014 г. до този момент.

Преди това Алекс е работил като международен скаут и треньор за академията. Това той е правил в продължение на 3 години и 4 месеца. Работата му се е състояла в това, всяка година да проучи над 500 000 желаещи да се включат в проекта, след което да селектира 50-те най-добри от 16 представителства на академията по света. В последствие той е тренирал въпроните играчи, като е излъчвал и тримата най-добри футболисти от всичките 16 държави.

 

Гарсия е юноша на Барселона, като достига и до втория отбор на каталунците. Играе като нападател и отбелязва през кариерата си не малко попадения. Има мазове и за националния отбор на Каталуния.

"Моята цел е да бъда най-добрия в това, което правя, без значение труда, който трябва да положа. За да постигна това разчитам на добра дисциплина, постоянство, всеотдайност, готовност да се жертвам, амбиция и оптимизъм. Оставам в кондиция и готовност за работа 24/7", споделя за себе си Алекс. 

 

Както вече ви съобщихме Канедо ще влезе в щаба на Николай Митов! Той обаче ще има и друга работа в Ботев Пловдив. На каталунеца ще се разчита да изготви цялостна методика за работата на клуба и школата заедно с новия спортен директор Михаил Мадански. Единият от собствениците на Ботев Пловдив Румен Чандъров ще разчита на новопривлечените футболни капацитети да изготвят 5-годишен план за развитието на клуба, който да се следва неотлъчно! Освен като методист, треньор и скаут, испанецът има сериозни познания и в областта на кондиционната подготовка, разкриха наши източници.