YouTube е най-популярната видео услуга в интернет, която продължава да търси различни начини как да задържи своите звезди и потребители от другите конкурентни платформи. Oказва се, че Google са намерили интересно решение, което е свързано със съвсем различен тип съдържание и разработват нова функция с името Backstage, пише digital.bg. Oт компанията вече провеждат тестове и включването на този инструмент, който ще ни позволи да споделяме коментари, изображения, анкети и линкове в YouTube.
 
Последните данни на VentureBeat разкриват, че премиерата на Bacsktage ни очаква до края на настоящата година. В голяма степен можем да кажем, че тя ще трансформира видео услугата в социална мрежа, в която качваме разнообразно съдържание, а не само клипове. Новата функция ще е достъпна както за смартфони така и за персонални компютри и основната цел е тя да превърне YouTube в по-сериозен конкурент на Facebook, Twitter и Snapchat. 
 
Backstage ще е достъпна за потребителите в допълнение към Home и Video разделите в отделните канали в YouTube. Самото съдържание ще се показва в обратен хронологичен ред и ще се ъплоудва в профилите на последователите, правейки го по-видимо за всички фенове. Backstage се очаква да създаде изцяло нови категории във видео услугата като актуални анкети и кратки съобщения, но и да предостави различни възможности за споделяне на видео.