Окръжната прокуратура в Шумен внесе искане в Шуменския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за 45-годишния Стефан Стефанов, който уби и наряза с моторна резачка приятелката си Галя, съобщиха от прокуратурата.

В момента обвиненият в убийството мъж е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен. Съдебното заседание за определяне на мярката за неотклонение на Стефан Ст. е насрочено за днес, 24 август 2016 г., от 14, 30 часа.

Убийството на 49-годишната Г.Д. е извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена е подаден от нейните близки на 19 август.

На 21 август 2016 г. при проверка в дома на работещия като майстор-железар мъж в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на разложение. Стефан обяснил, че той е убил съжителката си и това са нейните останки.

Извършителят е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и домашно насилие. На 16 август 2016 г. с решение на Варненския апелативен съд наложените му пробационни мерки след споразумение, одобрено от съда, които той не изпълнявал, са заменени с 9 месеца и три дни лишаване от свобода.