Не съм чул никаква борба. Това поясни Кирил Вълчев, по-известен като Киро Скалата, който живее в съседен апартамент, до Анита Мейзер. Вълчев е бивш съпруг на Мейзер.
 

По думите на Вълчев Мейзер дошла посред нощ при него, треперейки и явно в шок. Някой е убил мъжа ми, ми каза тя. Помислих, че сънувам – в 3 посред нощ. Веднага я посъветвах да се обади в полицията, поясни Вълчев. Той описа убития Николай Димов като изключително силен мъж, занимаващ се активно със спорт и бойни изкуства.

Пред Нова телевизия Кирил Вълчев отрече и версията, че Николай Димов е тренирал вратните си мускули, като е опитвал да къса завързани около врата му свински опашки. Той обаче припомни, че е много лесно човек да бъде изваден от нормално физическо състояние чрез интервенция върху сънната артерия.

Кирил Вълчев определи културизма като „безумие”, но пък добави, че ходел по състезания за удоволствие. Според него анаболните стероиди са ежедневие при професионалните културисти.

Името на Кирил Вълчев в случая беше замесено от жълто-кафевите медии. Там се появиха слухове, че Димов го мразел заради Мейзер, защото Вълчев я използвал. Скалата е женен за Лина Салем, от която има син.

Иначе вчера (23 август) Анита Мейзер остана за постоянно в ареста, но заяви пред медиите, че е невинна и че „иска да умре достойно”. Тя изрази опасение, че сестрата на Димов е общински съветник, има голямо влияние и оказва натиск, като същевременно плачейки и поднесе съболезнования.