Бесен турист изригна срещу обслужването по родното Черноморие. Перничанинът Вихрен Матев обяви във Фейсбук "туристически джихад" и заяви, че ще "изхранва гърци, турци и италианци", вместо да почива в нашите курорти. По-малко от час бе необходим на родната туристическа индустрия да изцеди и последната капка любов, не - носталгия по отминалите дни, останала ми към българското Черноморие. 



Бях се излегнал на този шезлонг, изпращайки последните лъчи на залязващото слънце, когато дойде един младеж и ми заяви, че ако не съм заплатил за шезлонга ще трябва да го освободя, защото трябвало да го прибира. Ако съм бил заплатил - нямало проблем да седя до колкото си искам.

Това спечели на младежа кратък и безплатен плажен курс по икономика с един единствен изпитен въпрос: причинно-следствената връзка между човека с бански на плажа и собствената му вечеря. Дали ме разбра - не знам. Но докато тази връзка не се гравира със златни букви в лишените от гънки мозъци на родния ни туристически бизнес - аз лично ще продължа да изхранвам гърци, италианци, турци и всякакви други народи, и националности, които са си взели успешно изпита с този единствен изпитен въпрос!

Затова не съжалявам за нито една дума, казана по адрес на целия туристически бранш в България, независимо дали се намира до море, планина или в дъното на най-забутаното българско село! Обявявам ви туристически Джихад! Заслужили сте си го по всички възможни начини!