Дунав (Русе) подписа договор с нов футболист. Защитникът Искандар Джалилов вече е част от "драконите". Той е роден на 1 юни 1992 г. в Душанбе, Таджикистан. Има руски и таджикистански паспорт. Играе еднакво добре и на двата фланга на отбраната. Бил е част от школата на ЦСКА Москва, играл е още в Рубин (Казан), в Румъния и в родината си Таджикистан. За последно е бил част от Волга (Нижни Новгород).

Като юноша е бил част от националните отбори на Русия до 17, до 18 и до 19 г. След това обаче избира да играе за Таджикистан, като до момента е записал един мач за своята родина.

"С привличането му селекцията в Дунав все още не е приключила. Водят се преговори с още няколко футболисти, които да засилят конкуренцията на определени постове", уточни изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков.

Междувременно "драконите" победиха участника в Северозападната "В" група Вихър (Славяново) в последната си контрола с 4:0. С две попадения се отчете капитанът Диян Димов, а по веднъж отбелязаха Васил Шопов и Ангел Здравчев.

Старши треньорът Веселин Великов е заложил сред титулярите на Мартин Луков, Николай Колев, Михаил Милчев, Диян Димов, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов, Светослав Читаков, Антон Огнянов, Спас Георгиев, Васил Шопов, Мирослав Будинов.

След почивката в игра са се появили Евгени Александров, Стефан Митев, Ангел Здравчев, Юлиан Ненов и Янислав Иванов.

"За съжаление имахме няколко контузени футболисти и се наложи някои от момчетата да играят на непривични за тях постове. Все пак съм доволен от старанието и показаното по време на срещата", сподели Великов.

Следващата проверка на дунавци е срещу Етър (Велико Търново) на 9 юли, събота. След това отборът се прибира в Русе, където ще продължи подготовката си до началото на шампионата на Първа лига, което се очаква да е 30 юли.