Женският национален отбор по волейбол се готви за финалите на втора дивизия в турнира Гран при, които ще се играят следващата седмица (17-19 юни) в ДКС Варна. Големият въпрос е дали Елица Василева, която през миналата година беше капитан на тима, ще може да се възстанови за решителните битки, а към момента отговорът е по-скоро "да".

Причината за това - посрещачката проведе отлично възстановяване след операцията на коляното, която претърпя преди по-малко от месец. Стъпка по стъпка тя се подготвяше за връщането към нормалните тренировки под вещото наблюдение на остеопата Георги Биволарски.

"Възстановяването върви отлично. Много важно за това беше, че и операцията е направена много добре. Сега Елица вече скача и скоро може да започне тренировки. Все още е рано да се каже в какво състояние ще е за финалите, защото те са скоро. Там ще има два мача един след друг. Не знам дали ще може да е в титулярния състав, но със сигурност ще може да помага във важни моменти", коментира Биволарски.

В отсъствието на Елица Василева капитан на България е Ева Янева. Тимът спечели и трите си срещи в първия уикенд на турнира Гран при, който се игра в Аржентина.