Благоевград. Планирани са специализирани полицейски операции за противодействие на кражбите на селскостопански животни в областта. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пирин от Областна дирекция на МВР - Благоевград. В тази връзка от полицейските служители се извършват проверки на кланици, тържища и пазари за продажба на животни с цел установяване на животни и животински продукти, които са обект на престъпление или посегателство.
Провеждат се срещи с кметовете, кметските наместници и хората в малките населени места, на които се дават указания как да се реагира при поява на съмнителни лица.
Планирани са засилени дежурства и мерки, целящи недопускане на инциденти, свързани с нарушаване на обществения ред на местата и в обектите, където ще има съсредоточаване на множество хора. При носенето на ценни вещи и пари, които биха могли да бъдат обект на посегателство, е необходимо да се проявява бдителност и внимание. Не трябва да се оставят жилищата незаключени и без надзор за продължителен период от време.
Натали СТЕФАНОВА