Кюстендил. Между 12 и 15 лева е цената на килограм агнешко месо в Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. 12 лева за килограм е цената за цяло охладено агне за печене. 13 лева е цената за килограм бут, а 15 лева – килограм агнешка плешка. Прави впечатление, че в повечето търговски вериги агнешкото месо е българско, но има и внос от Румъния и Македония. В Кюстендил се предлага и печено цяло агне с плънка от дроб сърма, а цената му е 386 лева за брой. Цената на печената агнешка плешка е 49 лева за килограм, а на агнешкия бут – 52 лева за килограм. Цената на яйцата варира според размерите и цвета. Кора от 30 яйца от размер М е по 5 или 6 лева. Козунакът, който задължително присъства на празничната великденска трапеза, е на цена от 2 до 6 лева за брой.
Венцеслав ИЛЧЕВ