Момче на 18 години почина вследствие на катастрофа във Врачанско, съобщиха от полицията.
На 20 април около 21:30 часа в районно управление Козлодуй чрез телефон 112 е получено съобрщение от жител на село Рогозен за възникнало пътно транспортно произшествие с пострадали лица между селата Рогозен и Сираково.
При пристигане на място е установен в канафка вляво от пътното платно катастрофирал лек автомобил “Фиат Брава”. Установи се, че автомобилът е управляван от 23-годишния с собственик инициали Г. В. от село Добролево.
Той е неправоспособен водач, пътниците с него са били 19-годишно момче с инициали М.М и 18-годишно момче с инициали М. К., жители на Рогозен.
Вследствие на пътното транспортно произшествие са настъпили материални щети по автомобила и са пострадали водачът и пътниците. Те са транспортирани със специализиран превоз до болницата в Бяла Слатина, където им е оказана медицинска помощ, но в последствие М. К. е починал, Г. В. е транспортиран в ортопедичното отделение във Враца за лечение, без опасност за живота.
М. М. е обслужен и освободен, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол и наркотични вещества като е била отчетена отрицателна проба, предава bulnews.bg.
Причините и щетите са в процес на изясняване.
По случая в районно управление Козлодуй е образувано досъдебно производство.