Дилиън Уайт ще проведе двубой с Оскар Ривас на 20 юли на „02 Арена“ в Лондон.

Уайт, който е на първа позиция в ранглистата на с WBC продължава похода си към двубой за световната титла. Той нокаутира Дерек Чисора в реванш в края на миналата година.

31-годишният британец ще се стреми да постигне десетата си поредна победа срещу Ривас, след като беше спрян от стария си противник Антъни Джошуа през декември 2012 година.

31-годишният колумбиец Ривас нокаутира Брайън Дженингс през януари. Той е известен на българските фенове с противоречивата си победа над Кубрат Пулев на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

„Радвам се, че ще се бия отново на О2 през юли,“ каза Уайт. „Оскар Ривас няма загуба и е поставен в Топ 10 на всички организации. Той е един от най-избягваните боксьори в тежка категория през последните няколко години.

Dillian Whyte vs. Oscar Rivas Finalized For July 20 in London https://t.co/hlEUCav45X pic.twitter.com/uK8jxVqCn1

— BoxingScene.com (@boxingscene) April 20, 2019

Победата му над Брайънт Дженингс шокира дивизията, а Тайсън Фюри отхвърли предложението на ESPN и Top Rank да се бие с него. Аз съм изключително щастлив, че той прие битката. Той притежава добър рекорд при професионалистите и голям опит при аматьорите, където има победа над Кубрат Пулев.

Аз ще продължа да се срещам с боксьори от топ 10 като Ривас, докато не получава възможност да се бия с Дионтей Уайлдър или Антъни Джошуа.“