богато на желязо
лесно
6 порции
35 мин
За 1 порция:
566 ккал
мазнини 31,1 г
холестерол 146 мг
въглехидрати 38,3 г
протеини 32,3 г
необходими продукти:
400 г макарони
1+2 с.л. зехтин
2 с.л. масло
400 г пилешко месо
1/2 ч.ч. заквасена сметана
1/2 ч.ч. готварска сметана
2 с.л. майонеза
сол и пипер на вкус
100 г кашкавал
магданоз
начин на приготвяне:
1 Сварете макароните в подсолена вода в тенджера на котлона, като добавите 1 с.л. зехтин във водата. Изцедете ги и ги сложете в огнеупорен съд. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.
2 Нарежете пилешкото на парчета и го задушете за няколко минути в тиган с 2 с.л. зехтин. Овкусете го със сол и пипер и го сложете в съда с макароните.
3 Разбийте заквасената и готварската сметана с майонезата и залейте пилешкото. Разбъркайте всичко добре и го поръсете с настърган кашкавал. Украсете с накъсан магданоз.
По желание сложете предястието да се запече за около 10 мин в предварително загрята фурна на 200°С.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.
Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.
Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.
В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.
От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,
Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!