богато на желязо

лесно

6 порции

35 мин

За 1 порция:

566 ккал

мазнини 31,1 г

холестерол 146 мг

въглехидрати 38,3 г

протеини 32,3 г

необходими продукти:

400 г макарони

1+2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

400 г пилешко месо

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. готварска сметана

2 с.л. майонеза

сол и пипер на вкус

100 г кашкавал

магданоз

начин на приготвяне:

1 Сварете макароните в подсолена вода в тенджера на котлона, като добавите 1 с.л. зехтин във водата. Изцедете ги и ги сложете в огнеупорен съд. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.

2 Нарежете пилешкото на парчета и го задушете за няколко минути в тиган с 2 с.л. зехтин. Овкусете го със сол и пипер и го сложете в съда с макароните.

3 Разбийте заквасената и готварската сметана с майонезата и залейте пилешкото. Разбъркайте всичко добре и го поръсете с настърган кашкавал. Украсете с накъсан магданоз.

По желание сложете предястието да се запече за около 10 мин в предварително загрята фурна на 200°С.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой, посветен на Великден, ще намерите неустоими предложения. Ще научите как да варите яйцата, без да счупите нито едно, кой е най-разпространеният еконачин за боядисването им, ще намерите и съвети, свързани с приготвянето на агнешкото месо, както и специална рецепта за диетичен кокосов козунак. Ще разберете повече за пролетния детокс. Тук са и шест идеи за варени яйца, с които може да изненадате семейството си на празничната трапеза.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно какви са традиционните ястия по света, които се приготвят на един от най-светлите християнски празници.

Ще ви предложим втора част на безглутенови десерти, с които да подслаждате ежедневието си, без да се страхувате за здравето. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.

Ще ви срещнем и с джоджена – тихия господар в храната, а наш специален гост е Гергана Георгиева от Geri's Food – Вкус на женственост, която ще ни разходи из своя кулинарен свят, а Ваня Филипова от Culinary with me ще ни подшушне тайните на идеалния козунак. Нейното козуначено руло с шипков мармалад краси нашата корица.

В броя ще откриете рецепти за леки вечери, както и седмично меню срещу бръчки.

От специалиста по аура ореола Магдалена Генчева ще разберете какво пречиства копривата и как да се успокояваме след напрегнат ден,

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!