Испанецът Рафаел Надал заяви, че е доволен от първите си два мача за сезона на червени кортове. Надал победи по-рано днес най-добрия български тенисист Григор Димитров с 6:4, 6:1, а вчера разгроми сънародника си Роберто Баутиста-Агут с 6:1, 6:1 на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 5,2 милиона евро.

Испанецът, които е 11-кратен победител в надпреварата, заяви, че той и Димитров са показали високо качество тенис в първия сет на мача.

For the 3rd time at the Rolex Monte-Carlo Masters, @rafaelnadal had all the answers to Dimitrov's questions. pic.twitter.com/1k2FxOq6Ho

— World Rafa Nadal (@worldrafanadal) 18 април 2019 г.
"Чувствах се добре. Мисля, че в първия сет се игра висококачествен тенис. Във вторият имаше малко повече грешки, вятърът беше по-силен, особено в мача. Това, че има вятър е еднакво и двама ни, но разбира се винаги оказва влияние върху играта. Това се случва, когато се играе на открито. Тези неща са част от тенис и просто се опитвате да бъдете готови. Трябва да се адаптирате, да намерите решение", коментира Надал.

Испанецът записа 70-а победа в Княжеството. Той има баланс 70-4. Единственият турнир, на който Надал е постигнал повече победи, е "Ролан Гарос", където има рекордните 86 успеха и 2 поражения.

THIS POINT by Dimitrov!
But 1st set Nadal 6-4. #MonteCarloMasters

(Video @tennistv) pic.twitter.com/AjKYSA1VXG

— We Are Tennis (@WeAreTennis) 18 април 2019 г.
Надал, който се опитва да спечели четвърта поредна титла в Монте Карло, е в серия от 17 поредни успеха. За последен път той загуби тук от Новак Джокович на полуфиналите през 2015 година.

"Щастлив съм от начина, по който играя. Първите два кръга изиграх повече от достатъчно, за да спечеля. Имах две убедителни победи срещу двама добри играчи. Първите мачове при завръщане след контузия винаги са трудни. В същото време, ние сме на различна настилка, на червени кортове след почти година. Така че това е добър старт за мен на сезона на клей", добави Надал.