Скопие. Нови четири телефонни записа, или, както ги наричат в Македония – бомби, са публикувани в четвъртък в руската социална мрежа „ВКонтакте“ от потребител с псевдоним „Илия Громовник“, предава македонската редакция на Радио „Свободна Европа“.
Единият от записите е между бившия и настоящия министър на вътрешните работи Гордана Янкуловска и Оливер Спасовски, вторият е между професор Любомир Фръчковски и анализатора Алберт Муслиу, третият е между бившия президент Бранко Цървенковски и негов сътрудник, а на четвъртия разговор вероятно се чува гласа на бившия директор на електрическото дружество ЕЛЕМ, основен производител на електроенергия в Македония.
Както пояснява изданието, не се разбира кога са проведени разговорите.
От Специализираната прокуратура на страната са гарантирали, че материалите не са изтекли от тях и са обявили, че ще извършат проверка дали притежават тези записи, съобщава скопският телевизионен канал „24 Вести“.
РСЕ отбелязва, че публикуваните разговори, най-вероятно, са нови и припомня, че това не е първият случай в Македония на публикуване на компрометиращи записи на длъжностни лица от опозицията и властта от неизвестни профили в социалните мрежи.

Превод и редакция: Иван Христов