Смята се, че сватбената мода е ехо на haute couture и близка роднина на ready-to-wear, живееща по собствените си закони и развиваща се не с твърде бързи, дори бавни темпове. 

Няма да отричаме, че модата за булки е специфична и понякога твърде неясна за възприятието, но именно тя ни дава правото да говорим за развитието на индустрията - както като цяло, така и по отделно.

И да, нека светът на сватбата напомня повече за фантастика и приказка, а не за реалността със своите проблеми и притеснения. Нали всяка принцеса иска да се чувства като кралица в специалния си ден и да се пренесе в оня свят, за който само е мечтала в сънищата. 

Тук дизайнерите идват да помогнат и с техните известни (и не толкова) марки, готови да предоставят най-доброто облекло за празника.

Каква сватбена рокля да купите през 2019 г., за да бъдете на върха в най-вълнуващия ден?

Както и в цялата индустрия, така и в булчинската мода палма на първенството е за ретро стила. Все още се чудим какво кара дизайнерите да се връщат към миналото отново и отново, но не можем да пропуснем да отбележим преобладаването на „златната ера” на Холивуд. 

Минимализмът отново е водещ при сексуалността: дълги шлейфове, каскадни поли, допълнени с украшения и пищни ръкави в стила на викторианската епоха - вече можем да видим така накипрени булки навсякъде по света. А сега за всичко по-подробно:

Сватбена рокля с дълъг воал

Пищна бяла рокля, красива диадема като допълнение към основния тоалет, обувки с висок ток и сияйна, лъчезарна усмивка като основа за образа на всяка булка. Изглежда, че всичко е на място, но май и не. Липсва дълъг воал, който ще подчертае красотата както на облеклото, така и на булката, като придава на образа загадъчност и нотка на недоизказаност.

И не си мислете, че воалът е отживелица. Тази година той отново е на върха с подкрепата на такива имена като Zuhair Murad, Elie Saab, Ralph & Russo и още дълго ще бъде в списъка на задължителните.

Сватбена рокля в ретро стил

Не, не, и не! Ние не изпадаме в меланхолия и не започваме вечни разговори за прекрасното "далечно". Ние просто констатираме факта: дизайнерите отново и отново търсят вдъхновение в минали десетилетия и използват някога популярните техники и силуети.

Арт-деко от 30-те години на миналия век, вариации на тема за култовото облекло Грейс Кели, А-силует в духа на 60-те и образите на гръцките богини с лавров венец - всичко ново е добре забравеното старо. И точно това е случаят, когато ние не можем да не се съгласим.

Сватбена рокля в минималистичен стил

Сватбената мода не търси крайности и не се поддава на всеобщата лудост, затова минимализъм и лаконичността са на върха на популярността тази година.

Сдържана кройка,  ясни линии, естествени материи, чист бял цвят и перфектно пасване по фигурата - вниманието не е върху външния блясък, а върху вътрешния компонент и съдържание.

Рокля - костюм

Ако искате да се откроявате сред тълпата от булки и да не тръгнете по утъпкания път, гащеризонът - идеалното решение.

След като се пресели от подиума в света на улицата, той вече се е настанил в гардероба на моделиерите и започва своето изкачване към Олимп на сватбения свят. Сатенен, дантелен, с драперии или без, с пищна пола или огромни панделки - изборът е огромен и е ваш.

Сватбена рокля с дълбоко деколте

V-образното деколте е все по-голямо и по-голямо, а образът все по-секси и по-секси.

Да, времето, разбира се, не е лесно: ехото от битките на феминистките срещу Уайнстийн още дълго ще отеква в гръмките заглавия. Но сватбата е сериозен въпрос, което означава, че ще вземем всичко от събитията докрай. 

Както се казва, роклята да е по-пищна, токчетата по-високи, деколтето по-дълбоко петите са по-високи, деколтето е по-дълбоко - така вече никой няма да се съмнява коя е кралицата на празника./

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!