“Марица” победи “Локомотив” с 1:0 в дербито от 20-ти кръг при ЮНОШИ МЛАДША ВЪЗРАСТ (2002/2003) . Двата тима са преки съперници за челните места в класирането, а победата на “жълто-сините” ги изкачи на второ място, изпреварвайки именно “Локомотив”, които за този мач имаха няколко попълнения от отбора играещ в Елитната група до 17 години.

Мачът на стадион “Марица” беше интересен. Президентът на маричани Христо Христов също бе на трибуните и наблюдаваше срещата. Домакините бяха по-добрият отбор на терена и създадоха повече положения. Отново многото пропуски пред противниковата врата лишиха възпитаниците на Кирил Андонов от по убедителна победа. Мартин Манев реализира победното попадение в 55-та минута. Той имаше още 4-5 шанса за гол, но не успя да се разпише. В най-сериозното от тях Манев се озова сам срещу вратаря на “Локомотив”, но не съумя да вкара. Гостите рядко достигаха до интересни положения пред противниковата врата. “Черно-белите” играха и с човек по-малко от средата на втората част. Йордан Ангов бе отстранен малко след като се появи в игра. Мариян Бончев от “Марица” също бе отстранен от игра за втори жълт картон малко преди края.

Треньорът на “Марица” Кирил Андонов бе доволен след мача: “Доволен съм от момчетата! Играхме добре, показахме, че сме по-добрият отбор и победихме. Отново направихме много пропуски... Можеше мачът да стане по-лек много по рано, ако бяхме съумели да си вкараме поне половината положения.”

С 46 точки “Марица” се изкачи на второ място в класирането в групата. Водач е “Ботев” с 51 и два мача по-малко. Трети вече е “Локомотив” с 45, следван от “Левски” (Карлово) с 42, но и с 4 мача по-малко. В следващия кръг “Марица” гостува на “Брестник”-1, а “Локомотив” печели служебно.