Локомотив и Ботев не се победиха, завършвайки на равно 0:0 в дербито на Пловдив, част от 21-ия кръг на Елитната група до 15 години. Двубоят се проведе на изкуствения терен на „Лаута“ .

Срещата започна с равностойни минути. В 6' гол "черно-белите" бе правилно отменен заради засада на Петър Андреев. Три минути по-късно Андреев можеше да открие след центриране, но десетката на "смърфовете" не отклони достатъчно добре топката, за да намери рамката на вратата. В 12' "канарчетата" отговориха със силен шут на Никола Илиев, но топката срещна външната страна на мрежата. До края на частта и два тима пробваха удари от дистанция, но те въобще не представляваха опасност за вратарите.

През второто полувреме Локо първи стигна до добра възможност за попадение. В 41' Петър Андреев центрира от фаул и Галин Халачев се извиси над всички и засече с глава. но над напречната греда. Четири минути по-късно "канарчетата" имаха шанс. Никола Илиев навърза трима бранители на "черно-белите" отляво, центира по земя, но коженото кълбо бе изчистено в корнер от състезател на домакините. В 55' Илиев без изведен от Даниел Гичев, нападателят на Ботев финтира защитник и стреля в далечния ъгъл, стражът Главчев обаче изби. Последва добавка на Теодор Андреев, но топката срещна тялото на играч на "черно-белите", а "канарчетата" поискаха дузпа - такава обаче не бе отсъдена. Веднага последва контраатака на "смърфовете", която бе завършена от удар на Станислав Дошев, но в ръцете на Кръстев. В 61' Ботев бе много близо до гола. Никола Илиев проби самостоятелно отдясно и шутира по диагонала, топката обаче срещна страничния стълб. В последние десет минути играта бе накъсвана от нарушения и опасности пред вратите липсваха.