Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев спечели важна вътрешна битка, която ще му развърже ръцете в близко бъдеще, твърди "Меридиан мач". Треньорът успя да издейства раздялата с клуба на кондиционния специалист Томас Нойберт, който съвсем доскоро бе непоклатим на "Българска армия". При назначаването си Пенев е поискал да вземе в екипа си свой доверен човек, който да отговаря за кондиционната подготовка.

"Ел Голеадор" дълго време работи с Давид Родригес в националния отбор и Литекс, а преди това в ЦСКА дори бе докарал светилото Хесус Паредес. Шефовете в ЦСКА-София обаче твърдо му отказват под предлог, че Нойберт е важен за отбора, а и дясна ръка му е Кирил Динчев. Германецът е неизменно на "Армията" в екипа на Едуард Йорданеску, Стамен Белчев, Христо Янев и Нестор Ел Маестро.

Любо обаче е успял да издейства да освободят спеца от длъжност заради серията от контузии през този сезон и недоброто физическо състояние на играчите. Така временно Динчев ще осигури прехода, ползвайки методиката на Нойберт, а през лятото Пенев трябва да доведе испанския специалист за поста.