Фенклубът на Реал Мадрид в България организира специално събитие за отбора юноши U16 на "кралския клуб", който ще пристигне на Sofia Vivacom Cup 2019. Реал Мадрид е един от участниците на първото издание на международната надпревара от 22 до 24 март в зала "Универсиада", с домакин БУБА Баскетбол. Освен тези два състава, ще участват още Байерн Мюнхен и сборен отбор на Централна Сърбия.

Председателят на фенклуба на Реал Мадрид Георги Христов и останалите членове на българската организация са отправили покана до целия тим, който ще пристигне от Испания - треньори, щаб и баскетболисти, сред които е и нашия национал Константин Костадинов. Събитието ще се проведе след официалното откриване на Sofia Vivacom Cup 2019, което е на 22 март от 18:45.

Фенклубът е предвидил подаръци за баскетболния тим на Реал, а на младите таланти ще бъде прожектиран специален филм с успехите на "кралския клуб". Състезанието, организирано от БУБА Баскетбол, ще се състои с помощта на VIVACOM. Това е една от многобройните активности, с които телекомът подкрепя развитието на българския спорт и детските школи. Надпреварата се провежда под егидата на проекта "София - Европейска столица на спорта" и ще е част от честванията по случай 100 години баскетбол в България.