Бившият вицепремиер Валери Симеонов, който подаде оставка заради нестихващите срещу него протести на майки на деца с увреждания, които той нарече „група кресливи жени”, е уловен от фоторепортер на "Флагман" в морската градина на Бургас в неделя в този вид.

В черна тениска с надпис на любимия му „Юрая хийп” и с тъмни очила, водачът на НФСБ в парламента бута с обичайния си сериозен вид инвалидна количка, в която е настанена възрастна жена. Това е 88-годишната му майка Керанка, която е в тежко здравословно състояние след прекарани няколко последователни инсулта.
 

 

 

Някогашната учителка със строг характер е напълно обездвижена, но е с ясно съзнание и памет, държи на контакта със сина си, който вече шеста година я разхожда в събота или неделя по един и същ маршрут. Двамата поемат от дома й в жк „Зорница” към Морската градина, стигат до моста и се връщат обратно.

Симеонов прави това упражнение през всичките сезони, тъй като това е единствената й възможност да излезе на чист въздух, тя държи на неговото присъствие, а времето прекарано със сина й е едиственото нещо, което я кара да се чуства жива и да поеме храна. През последните три години той се прибира за уикендите в Бургас заради нея като по график. И двете му пораснали деца живеят в София, а баща му Симеон живее в къщата им в с. Зараево, Поповско.

Патриотичният лидер никога не е споделял пред близки, че грижата за безпомощната му майка му тежи.

Валери Симеонов напусна поста си в правителството през декември, при обсъждането на законопроекта за хората с увреждания, защитавайки работодателите, върху които трябваше да падне бремето да осигурят ресурс за по-добър живот на инвалидите в обществото като цяло. Симеонов обяви публично, че законът е "заченат в грях" и е "опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си.”

В последствие той не се отказа от тези свои думи и не пожела да се извини.