Каузата на баскетболните отбори на Локомотив (Горна Оряховица) и Чардафон (Габрово) - “В името на играта да бъдем приятели”, премина при огромен успех. Двата клуба целяха да покажат стремеж за изграждане на всички ценности, които могат да бъдат открити в приятелството, в упоритата тренировъчна работа и в баскетболната игра.

Момчетата от двата клуба загърбиха чисто спортното съперничество и излязоха заедно на терена - в един отбор и с една мисия, а именно да утвърдят приятелството си. Треньорите на двата тима, съответно Цвятко Тръвнев и Антонио Станков също взеха участие в различни от традиционните си роли, като похвалиха възпитаниците си за демонстрираните прекрасни умения и за това, че са показали какво всъщност е да изпиташ удоволствие от красивата игра - баскетбол.

Участниците от двата клуба бяха разделени на шест отбора от по петима всеки, а освен със специално създадените за случая тениски с името на инициативата, баскетболистите от двата града размениха екипите си.

За спомен останаха малки подаръци, които всички си размениха, както и топки с подписите на всички участвали, а разбира се и удовлетворението от чисто човешката гледна точка на случилото се.