Microsoft възнамерява да оправи проблема с ново обновяване.

Представеното на 12-ти март тази година кумулативно обновяване KB4489868 (известно и като 17134.648), предназначено да премахне редица уязвимости, както и коварната грешка 1309, възникваща при инсталирането и деинсталирането на файловите формати MSI и MSP, донесе допълнителни проблеми на всички потребители. Оказа се, че новият ъпдейт срива работата на Linux подсистемата (Windows Subsystem for Linux, WSL), интегрирана в ОС Windows 10.

Според публикуваната в официалния сайт на Microsoft информация от техническата поддръжка на корпорацията, „след инсталирането на обновяването възниква грешка при опит за стартиране на клиента Secure Shell (SSH) от WSL подсистемата„.

Програмистите на Microsoft вече работят върху отстраняването на грешката и обещаха да оправят новия проблем с подготвеното ново обновяване. Въпросният ъпдейт се очаква да бъде представен в рамките априлския „вторник на обновяванията“. Като временно решение се препоръчва изключването на някои опции в настройките. Не са дадени по-задълбочени подробности.

Аналогична ситуация възниква при инсталирането на друг ъпдейт – KB4489886 (компилация 16299.1029) за Windows 10 v1803, Както и при предишния случай, Microsoft обеща да оправи проблема с ново обновяване.

Само преди седмица софтуерният гигант обяви, че операционната система Windows 10 автоматично ще деинсталира проблемните обновявания. Засега не се знае, дали тази съвсем нова функция ще се използва в този случай.