Община Пловдив очаква предложенията от собственика на 16-те декара зад хотел "Санкт Петербург", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев. Той допълни, че е разговарял със собственика на парцела Байрям Солак , на която са присъствали и представители на инициативния комитет на гражданите, които се обявиха против застрояването на терена, предаде репортер на Glas.bg

Тотев каза, че до сряда трябва да получат вариантите, които предлага собственика, като не е задължително вътре да фигурира закупуването на имота. Всяка среща, която правим ще се провежда със собственици на парцели както и с граждани.

"Беше вметнато, че там може да се направи временен паркинг, но няма да се направи такъв. Едно предложение за закупуване на имота е изключително сериозно и то трябва да бъде много добре аргументирано", заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че не е присъствал на протеста в неделя, тъй като не може да вземе плаката и да направи същите изявления като протестиращите. Но на протеста е имало представител на Община Пловдив в лицето на районния кмет Ральо Ралев. 

Той заяви, че когато предложенията бъдат отправени към градската администрация, той ще ги оповести публично и ще бъдат коментирани.