Сводник, принуждавал непълнолетни да проституират, обжалва присъда от година затвор пред Окръжния съд във Велико Търново.

С решение от миналата година районните магистрати в старата столица са признали подсъдимия Николай Н. за виновен в това, че в периода от февруари до 21 март 2017 г., на няколко пъти осигурявал клиенти и свеждал към съвкупление три лица – жена на 19 години и две непълнолетни момичета на 17 и 15 години. Деянието е извършено с користна цел и в същия период е предоставял апартамент във Велико Търново на различни лица за полови сношения и блудствени действия.

Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен и в това, че чрез обещания, даване и получаване на пари, набирал лица ненавършили 18 години, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им.

 

Първоинстанционният съд определил едно общо наказание измежду определените за отделните деяния, а именно 1 година лишаване от свобода, която подсъдимият да изтърпи при общ режим, както и да заплати 5000 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от защитника на подсъдимия.