Отборът на Локомотив (Пловдив) набор 2005 поднови първенството с поражение. „Черно-белите“ загубиха от по-големите деца на Нефтохимик в Бургас с 3:2. Срещата от междуобластната група (р.2004/2005) се игра на тежкия терен в кв. Долно Езерово.

Нефтохимик започна по-добре срещата. Вратарят на Локомотив Стилиян Иванов се намеси решаващо, след като двама нападатели останаха сами срещу него. „Шейховете“ поведоха за 1:0, като се възползваха от грешка на „черно-белите“. Пет минути по-късно Нефтохимик покачи на 2:0.

В началото на втората част „смърфовете“ върнаха един гол. Денислав Неделчев с бомбен шут от 25 метра направи 2:1. Локомотив натисна своя съперник, но домакините съумяха да стигнат до 3:1, възползвайки се от нова грешка в защитата на пловдивчани. Нефтохимик остана с 10 души на терена в 60-та минута. Пламен Петров от Локомотив бе ударен без топка и оплют в лицето от противников състезател, което доведе до директен червен картон и дузпа за „смърфовете“. Наказателният удар бе реализиран от Венцислав Белчев за 3:2. До края на срещата момчетата на Андриан Чернев контролираха изцяло нещата на терена. В последната минута реферът не посмя да отсъди стопроцентова дузпа за Локомотив.