Ботев победи с 1:0 Берое в дербито на Тракия, част от 20-ия кръг на U19. Двубоят се игра на естествен терен номер 1 в „Коматево“.

Срещата започна с равностойни минути. Гостите първи имаха възможности да открият. Христо Иванов пробва да изненада стража на Ботев с удар от 20 метра, но бе з успех. две минути по-късно Валентин Иванов шутира по земя по диагонала, топката обаче профуча покрай страничния стълб. В 15' "канарчетата" отвърнаха чрез Димитър Тонев, който стреля силно от границата на пеналта, но над напречната греда. Последва много битка и единоборства в центъра и положения пред вратите липсваха. В 44' Ботев оранизира много бърза атака с едно докосване между Тонев, Димитър Аврамов и Иво Казаков, като последният шутира, но стражът Иван Гошев спаси.

През втората част "жълто-черните" бяха по-активния тим. В 66' логично те стигнаха и до попадение. Атанас Янков центрира остро по земя отдясно, Иван Василев залъга, че ще стреля, но само прескочи коженото кълбо, а зад него Благовест Данчев вкара от близка дистанция - 1:0. В 75' домакините бяха близо до втори гол. Василев изведе сам срещу вратаря Иво Казаков, но секунда преди да стреля нападателя вратарят на старозагорци успя да избие топката с шпагат от крака му. В 83' Иван Василев се отскубна от отбраната на Берое и излезе очи в очи срещу стража, но бе фаулиран от Пламен Иванов, който респективно бе санкциониран с червен картон. До края не се стигна до друго попадение.