Лидерът на парфюмерийната и козметична индустрия „Рефан България“ заслужено зае висшата позиция на петия международен бизнес конкурс Balkan Business Awards 2019. Церемонията, организирана от VIP Communication PR се проведе в балната зала на хотел “Маринела” - София.

REFAN бе отличен с най-голямата награда на конкурса - за "Цялостен принос в развитието на бизнеса - 2019". Тя се връчва за първи път  на наградите Balkan Business Awards и е заслужено признание за козметичния бранд, след като през годините е печелил награди в престижния конкурс в категориите  "Устойчиво развитие на бизнеса", "Инвестиции и иновации в развитието на бизнеса", "Най добри клиентски практики". Компанията е синоним на козметика без граници със своите бутици по цял свят, а гъвкавите възможности, предлагани с франчайзинговата й програма,  дават възможност за старт на собствен бизнес на стотици малки семейни фирми у нас и в чужбина. Всичко, създадено от REFAN, е химн на българските аромати и прави страната ни разпознаваема сила в изтънчената индустрия с козметика и парфюми. За много хора по света REFAN е естественият посланик на България, който твори съвършенство с ароматите на нашата природа.

Идеята  на организаторите от VIP Communication е конкурсът да отдаде внимание на успешния бизнес, който със своето устойчиво развитие демонстрира европейски стандарт и просперитет. Отличията се присъждат за изключителен успех, иновации и бизнес-етика, задължителни за просперитета на всяка компания. Това е признание за техния принос в общественото и икономическото развитие. Сред наградените са компании от България, Турция, Италия и Македония. Освен златни статуетки и плакети, призьоритe получиха и подаръци от REFAN.

В почетната витрина с международни награди на „Рефан България“ признанието за "Цялостен принос в развитието на бизнеса - 2019" от Balkan Business Awards ще заеме място до четирите статуетки на Forbes Business Awards. Новата награда ще бъде в компанията на световното отличие от Париж за „Глобални постижения за повишаване на качеството на предлаганите продукти и услуги” на Global Trade Leaders’ Club и на Европейската  награда за качество и бизнес престиж -  Golden European Award., както и на приза „Най-добър български франчайзинг в Европа“.