Ботев загуби от Берое на старта на пролетния полусезон в Елитната група U15. В един от най-интересните мачове от 16-я кръг "зелено-белите" се наложиха с 4:2 над Ботев (Пловдив). Попаденията бяха дело на Васил Василев, разписал се на два пъти, Васил Димитров и Метин Халил. Домакините поведоха с 2:0 през първото полувреме след като демонстрираха концентрация в защита и използваха чудесно открилите се възможности в нападение. След почивката Ботев опита да се върне в играта отбелязвайки бърз гол чрез Никола Илиев. Разписалият се и преди почивката нападател на Берое 2005 Васил Василев обаче покачи на 3:1. Във финалните 10 минути двата тима си размениха по още едно попадение след като първо гостите отбелязаха за 3:1, а Метин Халил от дузпа вкара за 4:2.

"Днес всички показаха характер,воля и любов към футбола.Така се израства,когато се бориш с време,противник и самия себе си.Поздравявам момчетата за мъжката игра и футбола който показаха", заяви след срещата наставникът на Берое Дидо Желязков. 
Това бе 8-та победа за Берое U15 от началото на сезона. С успеха тимът се изкачи на трето място в класирането. В следващия кръг старозагорци гостуват на Ботев (Враца), мачът е на 2 март от 11.00 часа.