Групата обвиняеми, свързани с Димитър Желязков-Митьо Очите, вече е нараснала до 13 души. През август 2018 г. под ръководството на Специализираната прокуратура бяха извършени арести на около 20 човека. Обвинения обаче получиха само осмина.

Според държавното обвинение Митьо Очите е ръководител на организирана престъпна група за изнудвания, побои и палежи, в която влизат Иван Найденов, Иван Пишиев, Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Въчев, Калоян Колев и Пейко Янков.

Обвинения вече са получили още петима и така групата е набъбнала до 13 души. В момента шестима от тях били в ареста, твърди "Флагман", като се позовава на свой източник.

За обвинението срещу дъщеря му Станислава анонсира самият Желязков в събота преди гледането на мярката му за неотклонение. До момента обаче няма официална информация по въпроса. Разследващите са уличили Желязкова, че се изявявала като посредник в отчета между членове на групата и баща й Митьо Очите.

Адвокатът на Димитър Желязков на делото в Специализирания наказателен съд също засегна случая с дъщерята. Естествено той я защити и се присмя, че обвинението към нея е как заплашвала продавачка на варена царевица в Слънчев бряг, като я удряла с капак от тенджера. Това било, меко казано, несериозно.

Адвокат Илиан Василев разкри преди обжалването на мярката на подзащитния му в четвъртък, че досъдебното производство е пред приключване. "Неслучайно вече ни определят дата за предявяване на разследването”, посочи той.

свързани новини