В световния ден на социалната справедливост - 20 февруари, в Арт салона на  радио Варна се проведе осмото издание на инициативата “Дарителски кръг за Варна”.

Дарителският кръг се организира от Обществен дарителски фонд за Варна и среща на едно място дарители и организации, които искат да реализират интересни за града ни идеи.

Пет организации представиха пред дарители своите каузи, свързани с подкрепа за децата със синдром на Даун, стипендии за студенти от уязвими групи, създаване на социална работилница и еко-училище за лица с ментални увреждания.

Събитието привлече участието на представители на бизнеса, на синдикати, лекари, на политическият елит и на медиите. Всички те заедно събраха сумата от 32 884 лв. Съфинансиране към събраните дарения се предоставя от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Събитието е подкрепено и от Академия за развитие на филантропията, Полша в рамките на програмата „Глобални предизвикателства – местни решения“.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html