Не искам да ме пускате, искам да ме прегледат. Наистина имам проблеми. Бях в Турция и там се грижеха по-добре за мен. Това заяви на влизане в съда Димитър Желязков - Митьо Очите. Той дори си вдигна блузата, за да покаже белезите си от операциите. 

Адвокатът на Желязков е поискал пълна съдебномедицинска експертиза, за да се види дали клиентът му въобще може да влезе в затвора. Според прокурора по делото обаче молбата не е основателна.

Час след старта на заседанието, съдът се оттегли, за да вземе решение за мярката на Желязков. Прокуратурата иска постоянен арест, а защитата пък лицето да бъде пуснато под домашен.

Припомняме, че преди няколко дни той беше оставен в ареста, въпреки настояванията на адвокатите му, че здравословното му състояние изисква по-лека мярка.

Желязков беше задържан в Истанбул на 4 август 2018 г., но екстрадиран у нас едва преди седмица. Прокуратурата го обвинява, че е лидер на организирана престъпна група за рекет, побои, палежи и разпространение на наркотици. Ако бъде признат за виновен, го заплашват до 15 години затвор.

На предишното заседание на съда Желязков посочи, че обвиненията срещу него се крепят на слухове и анонимни свидетели. Той отбеляза още, че се притеснява само за здравето си и е бил в Турция за лечение, защото е опериран там, а не да се укрива.

В предишното заседание бе превърнато в истински цирк, след като Очите заяви, че кърви. Той бе прегледан от медици на Спешна помощ, констатацията е, че имал хемороиди. 

Желязков дори бе дръзнал да си бръкне в гащите по време на заседанието с цел да покаже окървавения си тампон на разследването.