Лидерът на БСП Корнелия Нинова избухна в социалните мрежи срещу ГЕРБ. По думите ѝ кметове са били плашени да не се срещат с нея. Ето какво написа Нинова:

Ще ви разкажа какво ми се случи днес. Ще ви покажа нагледно как управлява режимът Борисов. Поканена съм от Сдружението на кметове на малки общини на среща във Видин. Приех поканата. Уговорено е срещата да се проведе в залата на общината. Участие са заявили кметове от цялата страна от различни партии. Разбира се, режимът взима мерки. Уведомена съм от сдружението, че вчера залата е отказана. Пусната е заповед до кметовете да не участват в работно време в срещи, извън работните им места.

Кметовете на ГЕРБ са заплашени, че ако се срещнат с мен, ще носят тежки последици (това го знам от някои от тях, които въпреки това ще дойдат). Странно звучи нали? ГЕРБ плаши кметове на ГЕРБ да не се срещат с председателя на БСП. Спешно, по същото време им е организирано обучение (разбира се в работно време, извън работното място). Не ви се оплаквам. Аз работата ще си я свърша. Както ми  казаха от сдружението - пет души да сме е важно да си до нас, защото така не може повече да се живее. Среща ще има заради тежкия живот на  българите, живеещи в малките населени места. Ще намерим и решение на проблемите им. Но решението - ще се противопоставим ли на този режим на управление със заплахи, държане в подчинение и всяване на страх, е ваше", пише тя.