София. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще се повиши и ще остане по-високо от средното за месеца.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е около 7-8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще е предимно слънчево, ще има разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.
В петък ще бъде облачно. Още сутринта от северозапад ще завали дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат цялата страна. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и рязко ще застудее. С понижението на температурите още след обяд в североизточните райони, а през нощта срещу събота навсякъде дъждът ще премине в сняг. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 6° и 11°. В събота още преди обяд от север снеговалежите ще спират и над Северна и Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът в западната половина от страната ще отслабне чувствително. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°. В неделя на места минималните температури ще са до минус 10°-минус 12°. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. Над югоизточните райони ще остане облачно, все още е възможно да прехвърча сняг, над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево.