Ботев Пловдив измъкна точка като гост на шампиона Лудогорец в Разград. Тодор Неделев и Антонио Вутов отново попаднаха в центъра на прожекторите, след като повториха упражнението от мача със Славия и първия подаде на втория за да могат канарчетата да изравнят резултата.

Още в първата минута домакините можеха да поведат в резултата.  След хубав пробив на Вандерсон отляво Кайзер се намеси добре и изпревари Лукоки. В 7-ата минута Неделев стреля от фаул, но Илиев плонжира и изби. Минута по-късно Кардосо също стреля от над 20 метра, но вратарят на „орлите“ без проблем спаси. Последва изстрел на Вандерсон извън целта.


В 30-ата минута Шопов стреля над вратата от добра позиция в наказателното поле.
Най-добрата възможност за шампионите дойде в 37-ата минута, когато Лукоки отлично преодоля двама бранители на десния фланг и центрира към Вандерсон, който на няколко метра от голлинията прати топката в аут с левия крак.

Буквално в последните секунди преди почивката „канарчетата“ имаха още един добър шанс, тъй като Недялков се подхлъзна в малкото наказателно поле, но играчите на Ботев се засуетиха и не успяха да завършат с удар към вратата на шампионите.

В 47-ата минута шампионите стигнаха до гол след като Джони Лукоки се възползва от центриране на Антон Неделков и откри. В 68-ата минута Тодор Неделев напредна през центъра, елиминира 1 съперник и центрира с десния крак към Антония Вутов, който с атрактивно воле изравни за 1:1. Последваха яростни атаки и умопомрачителни пропуски на домакините.

В продължението на мача Антонио Вутов получи червен картон за оспорване на съдийско нарушение, в момент в който Станислав Тодоров бе набутал канарчетата с фалове в собствената им половина.

С равенството си днес канарчетата ще запазят мястото си в топ 4 след изиграването и на този кръг, независимо от резултата от мача Берое – Етър. В най-лошия случай пловдивчани ще имат еднакъв актив от точки със старозагорци.