Победата на Ерцгебирге (Ауе) с 2:1 като гост на Санкт Паули в 22-рия кръг можеше да остане незабелязана от световната футболна общественост. Това щеше да стане, ако нямаше един скандален инцидент.

Шофьорът на гостите от Ауе Хайко Марин подразни феновете на домакините, размахвайки среден пръст. 45-годишният водач на клубното превозно средство се защити, че е бил провокиран, след като привържениците на Санкт Паули умишлено излели върху него чаша с бира.

„Аз първи поздравих хората от Ауе за победата, но реакцията на техния шофьор е нещо, което не искаме да виждаме по стадионите. Трябва да му издърпат ушите“, обяви шефът на домакините Андреа Ретиг.

„Това ни развали емоцията от победата. Подобна реакция не е допустима. Извиняваме се на феновете на Санкт Паули. Ще последва реакция на нашия клуб“, обеща изпълнителният директор на Ерцгебирге Михаел Фойгт.

След втората си поредна загуба Санкт Паули е на шесто място с 37 точки, колкото има и петият Падерборн. Хайденхайм е четвърти с 38. Унион (Берлин) е втори с 40, а Кьолн заема трета позиция с 39, но и мач по-малко. Ерцгебирге (Ауе) е 13-и с 25 точки.