Мюнхен. Членът на Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Ян Йечи и германският външен министър Хайко Маас заявиха готовността си да засилят сътрудничеството си по международните въпроси и да се изправят срещу глобалните предизвикателства по време на среща в Мюнхен, съобщава РИА Новости.
„В настоящата международна ситуация Китай и Германия трябва да засилят сътрудничеството и да защитават съвместно мултилатеризма и световния ред, основан на правила“, каза Ян Йечи.
Маас, от своя страна, отбеляза, че „Германия отдава голямо значение на развитието на отношенията с Китай и е готова да засили двустранното сътрудничество в различни области, включително в рамките на проекта „Единият пояс, една път“.
„Германия се надява, че Китай ще играе по-важна роля в международните отношения, а в настоящата ситуация на международната сцена Берлин е готов да засили стратегическата комуникация и сътрудничество с Пекин по въпросите на международния дневен ред, както и съвместно да се изправят срещу глобалните предизвикателства“, заяви германският външен министър.

Превод и редакция: Калоян Пенков