Лондон. Руското посолство в Лондон определи появата на руския флаг в катедралата в английския град Солсбъри като провокация,съобщава в. „ВЗГЛЯД
Според говорителят на руската дипломатическа мисия в Лондон, „появата на руския флаг в катедралата е още един непохватен опит да се свърже отново Русия с тъжните събития, настъпили в Солсбъри през март миналата година“, съобщава ТАСС.
„Нямаме официална информация за това. Ако издигането на руския флаг в катедралата е вярно, то това, според нас, изглежда като добра провокация“, заяви дипломатът.
Той подчерта, че почти година след инцидента в Солсбъри британската страна не е предоставила никакви доказателства за участието на Русия в инцидента, разследването беше засекретено и многобройни искания от руската дипломатическа мисия бяха игнорирани.
Припомняме, според британската страна, през март миналата година, Сергей и Юлия Скрипал са били отровени в Солсбъри. Русия беше обвинена за това, след което избухна политически скандал. Москва многократно отрича участие в инцидента.

Превод и редакция: Калоян Пенков