Повдигнаха обвинения на двама бултраси, заподозрени за побоя над фенове на Локомотив в Кършияка.

Припомняме, че група от маскирани мъже причакаха запалянковците, които се прибирали от мача между „черно-белите” и Славия. Сблъсъците на феновете стана на бул. "Дунав" и "Васил Левски" на 25 февруари 2018 година.

Всички са били въоръжени до зъби с метални тръби, боксове и ножове. Най-тежко бе пострадал Стоян Деянов. Младият мъж бе с тежка фрактура на черепа и вътрешен кръвоизлив. Няколко дни той бе и в кома.

Преди няколко седмици бе връчен обвинителният акт на двамата заподозрени от военна прокуратура, научи TrafficNews.bg

Делото ще се гледа във военен съд, тъй като единият от феновете е военнослужещ. Той и вторият заподозрян, са привлечени като обвиняеми за причиняване на две средни телесни повреди по хулигански подбуди.

Представителят на пострадалия – адвокат Пламен Бонев сподели за TrafficNews.bg,  че с клиента му ще се конституират като частни обвинители и граждански ищци.

„Цяло чудо е, че Стоян оцеля. Той е бил с две счупвания на черепа в следствие на множеството понесени удари. Разследването продължи близо година, бяха разпитани не малко свидетели. Ето, че досъдебното производство приключи и още следващата седмица е насрочено разпоредителното заседание”, коментира адвокат Бонев.

По думите му ще има и още едно дело, свързано с увреждането на буса, в който са пътували феновете на Локомотив.

Шест месеца след мелето в канала на  бултрасите в YouTube се появи видео от злополучната вечер. Кадрите се от охранителна камера на един от обектите край кръстовището на бул. "Дунав"  и "Васил Левски”, където стана сблъсъка.

На видеото се вижда как белият бус с фенове на „черно-белите” спира на кръстовището, а няколко души слизат от него. В същото време зад тях спират 4-5 автомобила, като от тях слизат над 20 души, които атакуват феновете на Локо. Цялото меле продължава около 50 секунди, след което феновете на Ботев се качват в автомобилите,а белият бус продължава по булеварда.