София. Франция и Германия подписаха исторически договор за тясно сътрудничество, определян като модерна основа за двустранно и европейско сближаване. Ще вдигне ли оборотите на двойката двигател в ЕС този документ? По темата ще разговаряме в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ с д-р Борислав Цеков, доктор по конституционно право и основател на Института за модерна политика.
НФСБ реши да преустанови преговорите с ВМРО за общо явяване на европейските избори. Причина за това са „медийни атаки“ от коалиционния им партньор ВМРО, „завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, за които от НФСБ изискват обяснение от ръководството на ВМРО. Ще се стигне ли до патриотичен развод с игрите в малката коалиция? Гост е в ефира ще бъде политологът Татяна Буруджиева.
Предразполага ли Бюджет 2019 г. на Община град Добрич за икономически растеж на местно ниво? Ще има ли ефективно и ефикасно решение по казуса с блок „Добрич“? Тези и още въпроси ще коментираме с кмета на града Йордан Йорданов.
В карловското село Столетово започна инициативата „Участвам – дарявам – променям“, с която всеки може да допринесе за развитието на населеното място. Повече за нея и за основните ѝ цели ще научим от Тони Михайлов от Радио „Фокус“ – Пловдив.
Започнете деня информирани! Тези и още теми – в „Добро утро, България“ от 06.00 до 10.00 часа на 24 януари с водещ Йоланда Пелова.