Всеки автомобилен производител използва транспортери за превозване на готовите за продажба автомобили. Много често се използват товарни автомобили от същия бранд. Очевидно Tesla възнамерява да постъпи по същия начин.

Изображението на електрическия влекач Tesla Semi, който превозва на закачената отзад платформа кросоувъра Tesla Model X, публикува вицепрезидентът на Tesla по транспорта Джером Гилън. Той помести под снимката шеговития надпис „Превозвач на самолети?“, намеквайки за начина на отваряне на задните врати на кросоувъра.

Да напомним, че преди време генералният директор и съосновател на Tesla Илън Мъск каза, че възнамерява да създаде собствена компания за транспортиране на готовите електромобили до ритейлърите. Изказването бе направено във връзка с това, че Tesla изпита остър недостатък от логистинчи мощности, когато трябваше да достави поръчаните електромобили Model 3 в края на миналото тримесечие.

Ако Мъск успее да създаде своя логистика, то е съвсем логично в нея да се използват електрическите товарни автомобили Tesla Semi, а не някакви дизелови камиони. Неотдавна Мъск сподели, че първият купувач на Tesla Semi ще стане именно неговата компания, която ще свърже с помощта на електрическите товарни автомобили поточните линии в Калифорния със завода за производство на акумулаторни батерии в Невада. Именно по този маршрут бяха тествани първите Tesla Semi.