Бившата приятелка на Емилиано Сала смята, че "футболната мафия" стои зад самолетната катастрофа над Ламанша. 27-годишната Беренис Шкаир заяви, че сърцето й е било разбито, след като научила за трагедията.

Самолетът с футболиста на борда изчезна от радарите по пътя от Нант към Кардиф. Тя сподели още, че чувства болка, страх и гняв и отчаяно очаква добри новини.

"Искам да се събудя и всичко това да се окаже лъжа. Моля ви, разследвайте, защото аз не мога да повярвам за тази катастрофа. Не спирайте търсенето заради лошо време, след като сте намерили само плаващи предмети. Не мога да повярвам, че спират търсенето, губят време и не правят нищо… чувствам се безсилна. Намирам се в някакъв кошмар. Не мога да спра да мисля за теб, Еми", написа тя в емоционално обръщение в социалните мрежи.

"Най-много съжалявам за това, че не ти казах всичко, което чувства сърцето ми. Че те обичам. Защо това нещастие се случва на такъв прекрасен човек, пълен с планове, трудолюбив, добър човек, посветен на работата си. Еми, сърцето ми е разбито. Все още не мога да го разбера. Аз съм съсипана. Чувствам болка, страх, гняв и безсилие, защото не мога да направя нищо. Знам, че ти си силен. Чакаме те", допълни тя.

В отделно съобщение Шкаир написа: "Разследвайте футболната мафия, защото не вярвам, че това беше инцидент", пише "Спортал".