Карлово. В Карлово ще се проведе възпоменателно събитие, посветено на 27 януари - Международен възпоменателен ден на Холокоста. Това съобщиха за Радио „Фокус“ - Пловдив организаторите от Младежкия информационен център. Събитието ще се състои от 14.00 часа в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово и е част от проекта „Холокостът на Балканите“, който младежите изпълняват по програма „Европа за гражданите", заедно с партньори от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Хърватска. Денят ще бъде открит от посланика на Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиян.
По време на Втората световна война над 6 милиона евреи биват избити от нацистите в газови камери в „лагерите на смъртта“ или оставени да измират от глад и мизерия в трудови лагери. Близо 1.5 милиона са невръстните деца, които са безмилостно избити в този процес. Тази крайно анти хуманна проява не бива да се забравя и да се допуска отново, затова мотото на възпоменателното ни събитие е „НИЕ ПОМНИМ“.
Всеки, който е съпричастен може да се включи и в кампанията #WeRemember като се снима с надпис „We Remember“ и качи снимката си с хаштаг #WeRemember.
Цветана ТОНЧЕВА