“Отдавна трябваше да светне синята лампа на хасковския кмет Добри Беливанов. Много пъти исках да напусне този път. Но за съжаление това е една от грешките, които хасковската партийна организация на времето допусна.”. Това коментира премиерът Бойко Борисов при откриването на за автомобилни части.

Премиерът Борисов и министърът на икономиката Емил Караниколов откриха завод за автомобилни части в землището на димитровградското село Крепост. Двамата прерязаха лентата на производствените мощности на американската “Варок Лайтинг системс” – част от индийската “Варок груп”.

На събитието присъстваха и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, старши вицепрезидентът на компанията Фил Кънингам и хора от мениджмънта, депутати, областният управител на Хасково Станислав Дечев, кметове гости.

“Виждате как тук се изгражда завод след завод”, посочи Борисов. Той отбеляза, че има много спекула на тема инвестиции. “Тези заводи в момента, обаче, не само разкриват работна места, не само са високо технологични, но и работят изцяло за износ”, подчерта Борисов. По негови думи “имаме рекордно висок брутен вътрешен продукт за всички времена”.

Производствената мощност на “Варок” е на площ 30 хил. кв.м. Застроената площ е 3 хил.кв.м, с перспектива да бъдат застроени още 5 хил.кв.м.

След откриването на завода, премиерът Борисов разгледа и завода за автомобилни части в съседство на “Язаки”.