Съвсем скоро притежателите на Tesla по-малко ще се безпокоят за паркираните си електромобили. Ако някой закачи, удари или се опита да проникне в автомобила, камерите на електромобила ще запишат какво се е случило и лесно ще се разбере кой точно е виновен.

Генералният директор и съосновател на компанията Tesla Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че новият режим се нарича Tesla Sentry Mode и ще бъде интегриран в новата версия на автопилота.

Автомобилът ще използва видеорегистратор, който или ще бъде постоянно включен, или автоматично ще се включва при удар или опит за проникване.

Found this monster dent this morning, right in front of the rear facing cameras. Really wish there was 360 dash cam feature while parked @elonmusk @Tesla pic.twitter.com/DKGoBzCwEZ

— Andy Sutton (@dmbfanmd) January 22, 2019

Засега няма много подробности за новия охранителен режим. Мъск само каза, че технологията е одобрена от американските регулаторни органи и със сигурност ще се използва в електромобилите.

През месец октомври миналата година Tesla представи версия 0.9 на своя фирмен софтуер, включваща нов потребителски интерфейс за централния дисплей и възможност за използването на вградените предни камери в качеството на видеорегистратор. Тази функционалност е достъпна само за моделите, излезли след месец август 2017 година.

Засега видеорегистраторът записва на флаш стик всичко, което се е случило пред предната камера на електромобила през последните 10 минути. По принцип тази информация може да бъде изпратена в електронен облак, за да се запишат повече данни.