Световната организация за интелектуална собственост (World Intellectual Property Organization, WIPO) публикува нов патент на Samsung, описващ технология за скриване на малкия капкообразен прорез на екрана, предназначен за предната камера. Според новия патент, прорезът в екрана ще бъде скрит от допълнителен дисплей. Най-вероятно южнокорейската корпорация ще използва тази технология в новите флагмански смартфони Galaxy S10.

Според появилата се неофициална информация, бъдещите флагмани на Samsung ще имат дисплеи с името Infinity-O. Те ще имат екрани с капкообразен прорез за предната камера. Те по всичко превъзхождат екраните с голям прорез, но много потребители се дразнят и от това малко отверстие, което се вижда и при изключен телефон. Новият патент на Samsung описва начин за частично премахване на този недостатък чрез поставянето на допълнителен прозрачен дисплей.

В описанието на патента се казва, че допълнителният миниатюрен и прозрачен дисплей се поставя над стандартния дисплей с единствена цел да маскира отверстието. По всичко личи, че той ще може да показва информация, когато камерата е изключена. Когато камерата се използва, дисплеят става напълно прозрачен и не пречи на заснемането на видеа и снимки.

Очакванията са тази технология да бъде представена в новата флагманска серия Galaxy S10. Всичко ще стане ясно на официалната презентация, обявена за 20-ти февруари.