Лаборатория „РАМУС“ в Бургас използва последно поколение апаратура за изследвания

В сезона на трихинелозата пациентите в Бургас ще бъдат консултирани от водещи паразитолози в страната


Повече от 10 години лабораторията предлага услугата посещение в дома за взимане на проба


Централната лаборатория "Рамус" в Бургас е с изцяло обновено оборудване от Abbott Diagnostics. Подобни интегрирани системи имат едва няколко клиники в страната -  Правителствена болница и УМБАЛ Токуда.

Това е уникално, най-скъпо и модерно лабораторно оборудване, което гарантира максимална точност  и бързина за всички лабораторни тестове. В медицинските среди марката Аbbott е синоним на качество, стабилност и върхови постижения в областта на кръвните тестове.

В Лаборатории „Рамус“ работят висококвалифицирани професионалисти с висше медицинско образование и признати специалисти по клинична лаборатория, микробиология, вирусология, имуно-хематология, клинична патология и медицинска паразитология.

Лаборатория „Рамус“ гр. Бургас дава възможност за безплатна консултация на пациента за избор на подходящи назначения и интерпретация на готовите резултати от лекар със съответна специалност.


Централната лаборатория „Рамус“ в Бургас се , намира в ж.к. Меден Рудник, бл. 383

Самостоятелна медико-диагностична лаборатория "РАМУС" е оборудвана технологично с най-актуалната и надеждна апаратура, с която гарантира висока прецизност на получените резултати. Използваните консумативи за медицински изследвания са с първокласно качество. Освен във всички национални системи за външен контрол, медико-диагностична лаборатория "РАМУС" участва също и в много международни такива, като получава винаги отлична оценка за контролираните параметри.



Маниполационните на най-голямата лаборатория в България са приветливи и отлично поддържани.



В кв. Възраждане, ул. Левски №103 е разположена втората маниполационна на лаборатория „РАМУС“ в Бургас, кръвни проби се взимат в к-с Зорница, бл.№4, вх.1, ет.1 и в ж.к. Меден рудник бл. №427 /ДЕВА/

Изследванията се обработват още в същия ден.  Лаборатория „РАМУС“ осигурява индивидуален достъп до резултати на всеки пациент на своя интернет адрес, както и опция за изпращане на готовия резултат по e-mail, или чрез парола и ID на sms на посочен от пациента телефон.

Повече от 10 години СМДЛ „РАМУС“ предлага услугата посещение в дома за взимане на проба. Услугата се извършва в Бургас, като заявки за домашни посещения се правят един или два дни, преди датата за вземане на биологичен материал.

Ежемесечните диагностични пакети предлагани от „РАМУС“ с до 30% отстъпка, помагат и насърчават профилактиката, ранната диагностика и проследяването на състоянието на пациентите.

НОВИ СПЕЦИАЛНИ ЦЕНИ ПРЕЗ ЯНУАРИ НА ДЕВЕТ ПРОФИЛАКТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

В сезона на трихинелозата пациентите на МЛ „Рамус“ в Бургас ще бъдат консултирани от водещи  паразитолози в страната.

Всяка година, когато настъпи времето  на масовата консумация на домашно приготвени суджуци, луканки, пастърми, наденици и други месни деликатеси се появява и трихинелозата. Болестта е разпространена сред дивите хищници (вълк, чакал, лисици, мечки) и всеядни животни (глиган, плъхове, мишки и др.). Широко разпространена практика е да се приготвят колбаси от смес на глиганско и домашно свинско, а напоследък и конско или магарешко. В много от случаите това месо е заразено с паразита Trichinella sp. Той се намира в мускулните влакна на животното и остава жив при сушенето на колбасите или недостатъчно термично обработените кюфтета и пържоли. При дълбоко замразените или консервирани меса паразита загива, но остават токсични продукти и това месо е негодно за консумация. Осоляването, опушването и изсушаването не унищожават трихинелните ларви, които са инцистирани (капсулирани) в мускулатурата.

Триадата болки в мускулите, отоци около очите и еозинофилия до голяма степен насочват към диагнозата трихинелоза. След 10-15 дни от началото на консумацията в серума на болния се появяват специфични антитела, които могат да се открият чрез серологично изследване. Серологичното изследване за трихинелоза се покрива от здравната каса и се извършва в паразитологичните лаборатории към Самостоятелните медикодиагностични лаборатории в страната.