15 минути се е борил с леда 15-годишният Ангел в язовира над Марково. Тялото на момчето бе открито от водолази тази сутрин.

Край водоема неотлъчно бяха майката и дядото на детето. Преди минути тялото бе отнесено в "Съдебна медицина". Една от версиите за разигралата се трагедия е, че момчето пристигнало край водоема вчера следобед със свой приятел и момиче от Първенец, пише Марица.

Ангел се отдалечил на 5 метра от брега, за да си направи селфи. В един момент решил да провери колко здрав е ледът и подскочил. Ледът се е пропукал и момчето се оказало в ледената вода.

Според запознати, 15 минути Ангел е опитвал, драпайки с ръце и крака, да се измъкне от водоема. Паникьосани, приятелите му на брега вместо да звъннат на 112, се обадили на свои близки.

Кметът на Марково заедно с кварталния полицай се оказват първите пристигнали на място, след като разбират, че момче се дави в язовира.

Като пристигнахме, видяхме само дупката в леда, но детето го нямаше, разказа Пламен Кабаков, кмет на Марково.

Веднага след тях на място пристигала линейка.

Момичето и момчо били в шок. Те повтаряли само: "Олеле олеле, какво стана..."

Трагичната новина бързо се разнесе в Първенец, където живее детето. Хора от селото обясняваха, че са в шок от случилото се. Семейството на Ангел било добро и грижовно. Майката била продавачка в хранителен магазин, а бащата разнасял с бус стоки.