Вашингтон. Председателят на Конгреса Ненси Пелоси заяви, че няма да приеме предложението на президента Тръмп да разреши 5.7 милиарда долара за финансиране на проекта за гранична стена с Мексико за сметка на тригодишно удължаване на програмата, предоставяща правен статут на така наречените „Мечтатели“ които незаконно пристигат в САЩ като деца, пише американското електронно издание Washington Examiner.
Тя нарече плана "компилация от няколко предварително отхвърлени инициативи, всяка от които е неприемлива и общо, не представляват добросъвестни усилия за възстановяване на сигурността на живота на хората. "
Пелоси заяви, че предложението не постига това, което демократите отдавна искат за "мечтателите", което е път към гражданството или постоянния правен статут.
„Малко вероятно е някоя от тези разпоредби сама да премине в Конгреса и взети заедно, те са без никакви шансове.“
Пелоси отхвърли намеренията на Тръмп за стената и повтори предложенията на Демократическата партия за увеличаване на сигурността на други граници в точките на влизане и за подсилване на технологиите по границата. Някои се припокриват с предложението на президента, като например пари за допълнителни съдии по имиграцията и засилване на сигурността в пристанищата на страната, където влизат повечето незаконни наркотици, обръща внимание изданието.

Превод и редакция: Юлиян Марков