Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде дълго интервю след днешната победа на "смърфовете" с 2:0 над Локомотив (Горна Оряховица). Босът на "черно-белите" коментира ситуацията на "Лаута" и конфликта с Николай Жейнов, който заплаши, че ще съди Крушарски заради негово изказване в медийното пространство.

"Нямаме нужда от нови футболисти. Може би ще дойдат един-двама, но ще разчитаме на това, с което разполагаме. Има оферти за наши футболисти, но няма смисъл да ги продаваме за такива суми. Ето пример с Иван Иванов. Четири години си чакаме парите. Имаме оферти от чуждестранни отбори, но не ме устройват. Имаме си цел и я гоним. Ако не можем да влезем в шестицата, ще се борим да сме на най-горна позиция. Имаме желание да се борим докрай за Купата. Честите промени не водят до добри резултати. Донякъде и феновете помогнаха за някои промени, които направихме. Видяхме, че файда няма. Една къща се строи дълго време. Ние сложихме покрива, сега трябва да търсим резултата", започна Крушарски.

"Промените понякога са налагани, понякога предизвиквани. Илиан Илиев си тръгна, защото… негова си работа. След това дойде Бащата, след това Едо. Докато се науча, че трябва аз да си управлявам нещата. В момента разрешавам на треньора да прави това, което трябва. В Локомотив винаги има недоволни. Единственият, който дава парите, съм аз. Аз не съм нито конфликтна личност, нито съм злопаметен. Тези пари, които давам, са ми много. В България трудно ще намериш човек, който да влезе във футбола", допълни футболният бос.

"Трябва да предлагаш качество, за да имаш количество. Продължавам да се боря с арабите и сигурно ще стане. На Жейнов съм му забранил да идва на стадион Локомотив. Нека той отговори защо. С лукави хора нямам работа. Неговото име не съм го замесил. Аз какво съм казал? “Мениджъри като Жейнов”. Ами да, кой е извадил пет лева да развие футболиста. Защо ми се обижда? Че му казвам истината ли? Той съди Левски, той съди Гонзо. Да си ги съди. Той вече е от голямото добро утро. Пожелавам му да вземе от мен някой лев и да си оправи финансовото положение", завърши Крушарски.