Ботев (Гълъбово) отнесе с 4:0 третодивизионния Розова долина (Казанлък) в контролна среща. Гълъбовци имаха преимущество през цялото време, но идеята на треньорското ръководство беше основно да види състоянието на играчите, които са на проби.

Рангел Абушев откри резултата през първото полувреме и този резултат се запази до почивката. През втората част първи гол с екипа на гълъбовци реализира новото попълнение Георги Търтов, който дойде от Литекс.

3:0 направи Габриел Диманов, който е на проби и за него ще се преценява дали ще бъде оставен за пролетта. Диманов е юноша на Сливен, но през есента носеше екипа на Карнобат в Югоизточната Трета лига. Крайното 4:0 оформи щатният голмайстор на Ботев (Гълъбово) Исус Ангелов.

Следващата проверка на отбора от Втора лига е във вторник в Свиленград срещу ЦСКА 1948, които са на лагер край границата. Останалите проверки за отбора на треньора Господин Мирчев са срещу Загорец (Нова Загора), Нефтохимик (Бургас), Черноморец (Бургас) и отново срещу Берое (Стара Загора).